Новини

Новини (110)

Парите ще отидат за закупуването на нови, нисковъглеродни автобуси, изграждане на "умни" пешеходни пътеки, велоалеи, електронни информационни табла и др.

 

Градският транспорт в 39 големи български града ще бъде модернизиран с пари по европрограма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съобщиха от регионалното министерство.

Средствата, нужни за това са осигурени - 237 млн. лева, похвалиха се от ведомството.

Дължината на магистралата ще е 133 км, а цената й - 600 млн. евро

 

Откъде точно да минава така необходимата за Северна България магистрала от Русе до Велико Търново? Този въпрос ще дискутират през седмицата хората в региона, след като Агенция "Пътна инфраструктура" им представи доклад за оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение. Предвидени са общо 10 срещи в населените места, през които ще преминава аутобанът.

Ръстът на произведената продукция от IT бизнесът е двоен за последните 5 години, като самите услуги са предназначени главно за чуждестранния пазар   

 

За разлика от повечето други индустрии, които са разпръснати из страната, широкият сектор на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) е силно концентриран в София. В града са регистрирани трите мобилни оператора и повечето фирми, които се занимават със софтуер и поддръжка на мрежи.

Новото име на залата е „Асикс Арена“, като договорът за спонсорство с "Асикс" е за 6 години

 

7 милиона лева е стойността на ремонта на обновената зала "Фестивална". От тях 4 милиона са собствени средства на "Академика 2011" и 3 милиона лева са по договор за енергийна ефективност. Изцяло реконструираното съоръжение бе официално открито днес от премиера Бойко Борисов, министъра на спорта Красен Кралев.

101 блока са изцяло санирани в Центъра на Пиринска Македония към ноември 2017, следват Бургас с 62 блока и Хасково с 32 блока

 

Според данните на министерството на регионалното развитие към ноември 2017 година Благоевград, Бургас и Хасково са първенци сред най-големите градове по най-голям брой завършени санирани блокове по програмата за енергийна ефективност. Благоевград е със 101 завършени блока сред всички областни градове, а на второ място е Бургас с 62. След тях са Кюстендил – 33, Хасково – 32 и Пазарджик – 30, Стара Загора – 29 и Смолян – 25.

В района ще бъде изграден нов жилищен комплекс, както и нови жп гара и автогара

 

Нова метростанция ще бъде изградена между спирките на метрото на бул. "Сливница" и кв. "Обеля", решиха общинските съветници на заседание на Столичния общински съвет днес.

 

Page 1 of 11

BGtop

Bulgarian TOP
0   1   2   3 4   5

Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com